Sampaneria sau locul unde simti ca traiesti cu adevarat
1 November 2014
Show all

Cum, cand si cu cine se bea vinul spumant

Vin spumant Cava

Mic indreptar despre obiceiurile de consum al uneia dintre cele mai apreciate lichiori bahice

pahar_cava

 

Se spune ca vinul spumant se bea rar … din sete pentru viata. Asa se spune. Noi suntem de alta parere. Spumantul sau spumosul se consuma atunci cand ai nevoie de el. Pentru ca poate fi confindentul tau in clipele cele mai intense din viata ta.

Vin spumant – vin spumos – sampanie

Temperatura optima a vinului spumos: 6-10 grade

Daca ar fi sa spunem ca exista o conditie obligatorie pentru a desface o sticla de vin spumant (cava), atunci aceasta ar fi aceea ca trebuie sa fie rece. Undeva intre 6 si 10 grade este temperatura optima pentru consumul acestei bauturi. Daca vei incerca sa desfaci o sticla de cava vara – dar fara a fi racita suficient in prealabil – vei afla ca aceasta e solutia cea mai sigura sa ramai fara lichid in ea! Asta din cauza presiunii foarte mari din interior, care va duce la risipirea vinului in momentul deschiderii.

Vin spumant – vin spumos – sampanie

PONT: Paharele in care vei servi vinul spumant trebuie sa fie speciale (cunoscute si sub numele de sampanie) si – foarte important – nu trebuie racite inainte! In caz contrar, se va pierde spuma atat de apreciata in momentul turnarii lichidului in pahar.

Vinu spumos se bea inainte de masa sau intre mese, la o discutie cu prietenii

Putina lume stie ca vinul spumant se bea pe stomacul gol, ca aperitiv ce pregateste stomacul pentru festinul culinar ce sta sa inceapa. Spre deosebire de vinul normal, care, dupa deschidere, trebuie asteptat un pic inainte de a fi servit, spumantele se desfac fix atunci cand vor fi servite, pentru a-si pastra prospetimea.

Vin spumant – vin spumos – sampanie

Un alt mod de a te bucura de vigoarea unui spumant de calitate superioara, asa cum este si Cava Can Paixano, poate fi o iesire cu prietenii. La o cafenea sau in club, intre doua intalniri ori in pauza de masa, un pahar de cava poate face orice discutie spumoasa.

Sampania Cava poate fi asociata cu diverse mancaruri

mancare cava

Incepand de la aperitiv, pana la felul doi si desert, vinul spumant poate fi asociat cu aproape orice mancare, cu conditia unei minime informari asupra produsului. Sa presupunem ca ai ales sa mananci un somon la gratar. Cea mai buna alegere pentru tine ar fi Cava Can Paixano Rosat, datorita prospetimii sale deosebite. Ramon Berenbguer I.

Vinul spumos Cava Brut Nature este recomandat atunci cand ai pofta de fructe de mare sau de alte preparate asemanatoare. Nota sa catifelata si bulele fine il recomanda oricand pentru astfel de delicatese.

Ideea de baza in alegerea unui vin spumant de calitate ar trebui sa fie metoda dupa care a fost preparat. Metoda traditional – Champenoise –  de fermentare in sticla e cea mai apreciata, insa daca vrei sa ai la indemana in orice moment o solutie pentru a sarbatori ceva, poti opta oricand pentru un vin obtinut prin fermentare in rezervor.

Vinul spumant Can Paixano Rosat (vin spumos – prin fermentare in rezervor) si Ramon Berenguer I. Cava Brut si Brut Nature (vinuri spumante) sunt propunerile noastre pentru tine. Pe oricare il vei alege, tine minte ca orice vin spumant duce cu sine o poveste.

Intr-o zi, poate fi si povestea ta!

Multumim ca ne-ai citit.

Vin spumant – vin spumos – sampanie

 

Livrăm GRATUIT în București, pentru restul județelor ne puteți contacta la numărul de telefon 0721.299.898 sau pe email, la office@cavafil.ro